Kemencegomba. Műszaki, mezőgazdasági, egészségügyi tanfolyamok


  • Szemölcsök és papillómák a méhnyakon
  • A condyloma fertőzés módszerei
  • Parazita harapás dermatitis kezelése
  • Fórum készítése a férgek számára

Hozzászólások 0 Az őszi időszakban gyakrabban jutunk vadak húsához. Egészséges, ízeiben egyedülálló húsok készülnekomlósra sütve kedveljük leginkább.

Az utóbbi időben megnőtt az érdeklődés az egykor mindennapos szabadtéri kemencék iránt. Egyre —másra, gomba módjára nőnek ki a kemencegomba házak udvarain a sütésre, főzésre alkalmas kemencék. Az egykor falusi, mezővárosi fűtési, sütési alkalmatosság napjainkban reneszánszát éli. A kemencegomba fűtőértékű, olcsó tüzelőanyag leghatékonyabb hasznosítására a búbos kemence a legalkalmasabb. Alábbiakban az egykor oly népszerű kemence fajtákat, hasznukat, építési módjukat szeretném ismertetni.

Számomra elmaradhatatlan valami gombás alkotóelem is ezek mellé a húsok mellé, fantasztikusan hozza az erdei illatokat és a kissé szárazabb hús mellé nagyon jó kiegészítő lehet egy szaftos, ízekben kemencegomba friss fűszeres mártás vagy szósz. Most vadkacsa mellet hozok, rendkívül finom igazán ínyenc étel.

kemencegomba

kemencegomba

Kemencegomba : vadkacsa melle lefilézve darabzsiradék, só, fokhagyma ,őrölt fehérbors, friss kakukkfű, salotta hagymacsiperke gomba vagy bármilyen más erdei gomba akár vegyesen is, testesebb vörösbor ,5 dlmagvas pirítós.

Mivel a kacsa hozzánk tollában érkezett ezért a filézéssel kezdtem. A mellénél felvágtam a tollas bőrt és a mellből szépen kifejtettem a filéket.

  • A fonálféreg fertőző tünetei
  • Cerverization a nyaki szemölcsök
  • Hpv vírus n dir
  • Talpi szemölcs törzs

Enyhén átsóztamfehérborssal hintettem majd a fejemben hirtelen megkérgeztem. Ezalatt elkészítettem a gombás mártást : a salottahagymát a visszamaradt zsiradékban megpároltam, hozzáadtam a gombátsóztamőrölt borssal hintettem, friss kakukkfűvel szórtam majd a pucolt fokhagymákat felszeleteltem és kemencegomba mártáshoz adagoltam.

Vízzel felöntöttem és majdnem készre pároltam.

kemencegomba

A vörösbort hozzáadtam a majdnem kész gombás mártáshoz és az elősütött kacsamelleket belehelyeztem. Kemencegomba pároltam tovább az egészet egészen addig míg a kívánt puhaságát a kacsamell elérte.

Mikor elkészült, kemencegomba kacsamelleket kiszedtem, felszeleteltem és a gombás raguval tálaltam.

Vargányapörkölt-stew with porcini-Steinpilzen eintopf

Sokmagvas pirítóst kínáltam mellé. A kacsamell belül szaftos de már nem rózsaszínű lett. A maradék vadkacsát megnyúztam, a többi részéből húsleves, a húsából kemencegomba készült.

kemencegomba

A húslevese kiválóan alkalmas alaplének is.