Hpv magas kockázatú genotípus 16 18, Orvos válaszol


Nemi szervi szemölcs Tisztelt Doktor Úr. Köszönöm szépen a lehetőséget. Kérdésem a következő lenne. Lappanghat hosszú éveken át is a HPV vírus,vagy a max. Válaszát köszönöm előre is. Üdvözlettel, Bakos Balázs Kedves Balázs! A HPV akár évekig tünetmentesen a szervezetben megbújhat úgy, hogy semmilyen elváltozást nem okoz. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György Kedves Doktor Úr!

Hpv kérdéssel fordulok Onhoz. Alacsony rizikójú hpvm van semmi szemölcs semmi mellett teljesen jó Cin0 negatív citológiám van és Cintec negatív.

férgek etiológiája

Gyógyszereket nem szedtem csak a D vitamin! De úgy érzem megérte! De vissza kellett volna mennem ebben az évben, csak sok dolog jött közbe munkahely váltás, korona vírus Nem mertem a Hpv miatt sem erre gondolni de utoljára nekem egyik Doktor Úr azt mondta ha ez miatt a Hpv miatt nem merem és nem akarok belevágni a babába, ne tegyem mert ez nem befolyásolja és nyugodtan lehet, mert nem befolyásolja a terhességet és a baba fejlődését.


Legfrissebb anyagaink:

És most nagyon féltem a picit! Ide hozzánk a helyi kórházba járok ott is azt mondták nem kell megijedni ez miatt. A citológia teljesen rendben. Az lr hpv még mindig jelen van. Ez ràkot nem igazán tud okozni. Várom megnyugtatò válaszát. Molnár Gréta! Kedves Gréta! A HPV vírus jelenléte nem zavarja a várandósságát, nyugodtan viselje a terhességét. A hüvelyi szülésnek sincsen akadálya, a HPV szervezetben történő jelenléte nem indokol császármetszést.

Szőnyi György Tisztelt Doktor úr! A napokban diagnosztizáltak P3 HPV-vel. Nagyon meg vagyok ijedve A barátommal közel fél éve vagyunk csak együtt. Hpv magas kockázatú genotípus 16 18 több leányzóval is volt már, nem akarom őt hibáztatni hiszen én is voltam mással. Mindenesetre, ha megtörténik a műtét, neki is célszerű lenne egy vizsgálat? A műtét sőt ezen túl is javasolt az óvszer használata, vagy kötelező? Előre is köszönöm válaszát!

Németh Anna Kedves Anna! A P3-as lelet önmagában még nem indokol műtétet. Ismerni kellene a teljes leíró diagnózist. Valamint fontos lenne, a jövőre nézve, hogy oltassa be magát és hpv magas kockázatú genotípus 16 18 párját is HPV elleni 9 komponensű védőoltással. Szőnyi György Kedves Doktor úr! Szeretném megtudni, hogy ha a lányom, nem él, nemiéletet kb 20 éves koráig, akkor a hpv oltást elég a szexuális élet megkezdése előtt beadatni? Hány évig ad védettséget? Kedves Mirella!

A HPV és a méhnyakrák

A védőoltást mindenképpen a szexuális élet megkezdése előtt érdemes megadni. Nincsen különbség azonban a 18 vagy 20 éves életkor tekintetében. A védőoltás, amennyiben lánya mind a 3 oltást megkapja, a mai ismereteink szerint élete végéig védelmet fog biztosítani. A cytologiám 2szer is p3 cin II lett. Készült hpv tipizalas is amiben os és es típus lett pozitív. Jelenleg 2 Gardasil 9 komponensű oltást kaptam es jelenleg D vitamint, szelént is szedek. A nőgyógyászom szerint a vírusok eltűnhetnek rövidesen hpv magas kockázatú genotípus 16 18 szervezetemből.

Rengeteget olvastam a témával kapcsolatban és ez a része nekem hpv magas kockázatú genotípus 16 18. Én úgy tudom a vírus bennem marad és aktivizálódhat a későbbiekben.

A HPV-fertőzések típusai

Vagy tévednék? Köszönettel Kedves Szabina! A vírus képes a szervezetéből teljesen eltűnni, de az is lehet, hogy évekig teljesen tünetmentesen jelen van a szövetekben. Parterét is érdemes beoltatni, hogy ő is védett legyen illetve a visszafertőződéseket megakadályozzák. Szőnyi György Üdvözlöm, Lányom Sirgard méhnyakrák védőoltást kapott ban.

Citológia eredmény: neg. Orvosa csupán 6 hónap múlva kontroll vizsgálatot írt. Lehet egyéb teendője? Előre is köszönöm válaszát. Kedves Ancsa! Lánya esetrében mindenképpen a 3 hónap múlva történő kontrollt javasolnám. Addig viszont mindenképpen javasolnám lányának beadatni a 9 komponensű HPV elleni védőoltást, fogyasszon olyan táplálékkiegészítőt, antioxidánst, vitaminkészítményt, ami az immunrendszer hatékonyságát növeli.

Az orális HPV-fertőzés prevalenciája és kockázati tényezői A laboratóriumi diagnosztika fejlődése során többször felmerül a kérdés, hogy az adott anyag meghatározása a biológiai mintából ugyan lehetséges, de van-e ennek jelentősége, van-e a lelet elkészültének következménye a beteg egészsége, betegsége, a közegészségügy egésze számára. A diagnosztikai tevékenység néha öncélúnak, illetve a defenzív medicina eszközének tűnik: a kérdéses meghatározás a beteg kezelésére nincsen hatással, a kapott eredmény csupán a betegdokumentációt díszíti. A humán papillómavírus HPV — molekuláris technológiával, esetleg az ellene képzett antitestek felkutatásával történő — kimutatását nem ritkán sorolták be a fenti kategóriába, mondván: a HPV-eredménynek nincs közvetlen hatása az aktuális beteg ellátására. Az utóbbi években azonban már egyre gyakrabban jelentek meg azok a közlemények, amelyek egyértelműen jelezték a vizsgálat hasznosságát, de az átütő tudományos eredményről szóló közlés a közelmúltig váratott magára. A Lancet

Célirányosan én a mg C vitamint, Bio-Seleniumot, Cinket szoktam javasolni egy általános vitaminkomplex mellé. Valamint használja a Papilocare vagy Deflagin-Q hüvelygélt további 3 hónapig. Az lenne a kérdésem, hogy menstruáció alatt is kell használni a Papilocare gélt, vagy arra a napokra mellőzzem?

Köszönöm a válaszát! Kedves Hölgyem!

  1. Összegyűjtöttük a lehető legtöbb információt, amit a Human Papilloma Virusról tudni lehet és szükséges!
  2. Metasztatikus hasnyálmirigyrák
  3. A fiúknak is ingyenessé válik a HPV oltás A HPV-nek közel típusa ismert, melyek közül bizonyíthatóan nek van köze a méhnyakrák kialakulásához.

A menstruáció alatt ne használjon hüvelygélt, folytassa viszont a menzesz után! Egy hónapja kaptam meg a 2. Kedves Érdeklődő! A HPV oltástól nem késhet a menstruációja, annak más oka lehet, amit érdemes szakorvosi vizsgálat során körbejárni!

Hol találkozhatunk HPV-vel?

Februárban derült ki, hogy magas rizikójú es HPV fertőzésem van. Ezt követően Deflagyn-Qilletve Isoprisnosine kúrát írt fel a doktor úr, mellette D-vitaminnal.

  • HPV Centrum - Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum
  • HPV: válaszok laikus kérdésekre
  • Human Papilloma Vírus – a HPV — Dr. Fekete István
  • A HPV-diagnosztika aktuális kérdései
  • Milyen problémákat okozhat a HPV nőkben? | carbocomp.hu

Júniusban beadattam az első 9-es komponensű oltásomat. Augusztus elején a második oltás előtt szűrésen vettem részt, aminek az eredménye még mindig HPV pozitív volt. Jelenleg Shiitake gomba kivonatot és D-vitamint szedek, több gyümölcsöt fogyasztok, illetve igyekszem minél többet sportolni.

A kérdésem az lenne, hogy milyen kiegészítőket érdemes lenne szednem a fentiek mellé, van-e bármiféle javaslata, amely segíthet a HPV legyőzésében?

Továbbá érdemes lenne-e egy újabb Deflagyn-Q kúrát elvégeznem? Válaszát előre is köszönöm! Kedves Laura! Mindenképpen folytassa a 9 komponensű HPV elleni védőoltástl, fogyasszon olyan táplálékkiegészítőt, antioxidánst, vitaminkészítményt, ami az immunrendszer hatékonyságát növeli.

a nyelőcső patológiájának pikkelyes papillómája körvonalazódik

Szőnyi György! HPV tipizálás a műtétet megelőzően nem, csak azt követően történt aminek eredménye negatív lettígy nem tudom bizonyosan, hogy HPV fertőzés okozta-e nálam a méhnyakrákot, de nagy valószínűséggrl igen. Azóta született termeszetes fogantatással egy egészséges gyermekem. A rákszűréseim eredménye azóta is negatív, HPV tesztet azóta nem csináltattam.

Monogám kapcsolatban élek. Kérdésem: a HPV vírus a megfertőződést követően benne marad-e a szervezetben véráramban esetleg abban az esetben, mint esetembenhogy a beteg rész, ahol a vírus "megtapadt" és gondot okozott a méhnyak el lett távolítva? Tehát képes e újra fertőzni máshol a szervezetben, ahol pl. Köszönettel, Bettina 38 Kedves Bettina!

Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum

A vírus a vérben nem kering, hanem a hámsejtekben bújuk meg. Elvben a hüvely hámsejtjeiben is megtapadhat, de az Ön esetében a negatív leletek mellett ennek igen kicsi az esélye, aggodalomra véleményem szerint nincsen oka! Majdnem egy éve együtt vagyok a párommal aki nincs beoltva.

Minden bizonnyal elkapta ő a betegséget, vagy mi a következő lépés? Szűrővizsgálat és ha negatív akkor oltás? Köszönöm segítségét. Ákos 28 Kedves Ákos! Amennyiben a szemölcsei jelenleg is megvannak, akkor esélyes, hogy a fertőzést átadta, így partnerét mindenképpen érdemes lenne megvizsgálni, HPV-re szűrni, majd beoltani HPV elleni 9 komponensű védőoltással!

Isoprinosine szedeset hogy ajánlja? Köszöntöm szépen válaszát Kedves Andi! Mindenképpen adassa be a 9 komponensű HPV elleni védőoltást, fogyasszon olyan táplálékkiegészítőt, antioxidánst, vitaminkészítményt, ami az immunrendszer hatékonyságát növeli.

Valamint használja a Papilocare vagy Deflagin-Q hüvelygélt 3 hónapig. Az Isoprinosint lehet használni, bár véleményem szerint eredményessége ilyen esetben nem átütő, ezért én nem szoktam javasolni. Oktoberi mehnyakrakszuresem negativ lett. Majustol abbahagytam egy fogamzasgatlo szedeset mert iszonyu migrenem volt tole. A verzes nem mult el es hpv vakcina treviso gyakoribv lett.

  • HPV - Human papillóma vírus
  • Orvos válaszol | HPVdoktor

Közüsüles utan is jelentkezett ezert szeptemberben ismet orvoshoz mentem. Polipot talalt ket napra ra mutettel eltavolitotta. A szovettan szerint mehnyakrakot allapitottak meg kezdeti stadium.

úgy kezelni a férgeket, mint egy gyereket

Mr nem mutatott ki terjeszkedest sem az ultrahang. Kerdesem : ilyenkor féregtünetek csecsemőknél ajanlott a hpv oltas?